15.11.22 - Kr. 30000,- til frisbeegolfbane.

Tirsdag kveld mottok Eidesåsen velforening en gave fra Sparebank1-stiftinga Kvinnherad.

Velforeningen var innvitert til Sentralbadet litteraturhus for å motta 30000 kroner til frisbeegolfbane i området "Basen". Samarbeidspartner og igang-setter, Daniel Kambestad, var også med på utdelingen, og han fortalte litt om planene for frisbeegolf-prosjektet. Vi takker Sparebank1-stiftinga Kvinnherad for gaven.

Skrive av: Joakim

09.11.22 - Ønske om å lage frisbeegolfbane

Sommeren 2022 tok Daniel Kambestad kontakt med velforeningen for å se på muligheten for å lage en frisbeegolfbane i Eidesåsen.

Daniel har erfaring med banen som er satt opp i Skare, han har også spilt frisbeegolf flere andre steder, blant annet på banen i Jondal. Han har fått god dialog med Ullensvang kommune, der de har sett på mulighetene for å sette opp en 9 hulls frisbeegolfbane i området som blir kalt "Basen". Kommunen har gitt god informasjon om regler og saksgang for å jobbe dette frem et slikt prosjekt. Det er også jobbet med plassering med tanke på naboer, nabovarsel osv. Men skal prosjektet bli en realitet må det finansieres av noen. Det er her velforeningen kommer inn. Eidesåsen velforening har mulighet til å søke midler til et slikt prosjekt via ulike bankstiftelser og fond. Det har velforeningen sagt ja til. Søknadene er sendt, og vi håper på positivt svar. Trykk her for å se en av arbeidstegningene til Daniel.

Kort info om sporten:
Frisbeegolf har som mål å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast. Det offisielle internasjonale navnet på sporten er Disc Golf. I Norge blir den kalt for både Frisbeegolf, Disc golf og Diskgolf. Frisbeegolf benytter mange av de samme reglene og uttrykkene som vanlig golf. Frisbeegolf kan i prinsippet spilles over alt, med trær og søppelkasser som mål, men nyere baner har metallkurver med kjetting som mål.

Skrive av: Joakim

07.11.22 - Ny logo i 2022.

I april ble den nye logoen til Eidesåsen velforening vedtatt på et styremøte. Tanken bak logoen er å få frem at Eidesåsen er en del av Eidesnuten. Slagordet til foreningen ble: Bli med da vel!.

Skrive av: Joakim

06.11.22 - Jonsokbunadsbok digitalisert.

Eidesåsen velforening har en bok som handler om velets bunad. Boka går tilbake til 1996.

I dag ble denne boka digitalisert og lagt ut på eidesåsenvel.no. Les mer på linken Jonsokbunad (bok) under Arkiv i menyen over.

Skrive av: Joakim

04.11.22 - Ny nettside.

Fredag 4. november 2022 åpnet de nye nettsidene til Eidesåsen velforening.

Sidene er først og fremst ment som en informasjonskanal for medlemmene i Eidesåsen vel, men de kan også brukes av alle som er interessert i området vårt. I tiden fremover vil det med ujevne mellomrom komme nyheter og oppdateringer.

Lurer du på noe, eller ønsker du å være med å bidra på nettsiden vår? Ta kontakt med Joakim på joakimsora@gmail.com.

Skrive av: Joakim

01.11.22 - Prøvenyhet.

Denne teksten ligger ute for å sjekke om nettsiden fungerer.

Prøvetekst for nettsiden.

Skrive av: Joakim